Gå kurs

Aktuella kurser på klubben (uppdaterat 2018-01-04)

Anmälan sker i formuläret längst ned på sidan.

Specialsök/nosarbete, start 9 januari – FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATS

Detta är en kurs för dig som vill lära dig att aktivera din hund i nosarbete. Kursen passar alla hundar, stora som små, unga som gamla. Under kursens gång kommer vi lära oss grunderna i hur man lär hunden att söka efter en specifik doft, i detta fall eukalyptus. Dofthydrolat kommer ingå i avgiften. Kursen kommer att gå följande datum: 9/1, 15/1, 22/1, 27/1 och 30/1. På vardagarna håller vi på mellan 18:15 till 20:15 och lördagen gäller 11:00-13:00. Kursen är på 5 ggr, kommer genomföras både inomhus och utomhus och kostar 900 kr, detta pris är exkl. medlemsskap i Hammarö BK/SBK (studerande 800 kr). För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Instruktör är Gun Jonsson. Anmälan senast 2 januari. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn!


Valpkurs, start 16 januari – FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATSER

För valpar 3-6 månader. Kursen syftar till att på ett lättsamt sätt lära valpen allmänlydnad. Bland annat ingår relationsövningar, inlärning av ordet ”bra”, kontakt, hundmöten och inkallning. Kursen kommer att gå följande datum: 16/1, 23/1, 6/2, 13/2 och 27/2 kl.18:15. Kursen är på 5 ggr, kommer att gå inomhus och kostar 750 kr, detta pris är exkl. medlemsskap i Hammarö BK/SBK (studerande 650 kr) Kurslitteratur rekommenderas att köpas och finns tillgängligt på klubben. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Instruktör är Inger Hillskog-Roth. Anmälan senast 9 januari. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn!


Rallylydnad grundkurs, start 14 oktober – ANMÄLAN STÄNGD

Denna kurs är för dig som är nyfiken på rallylydnad. Under kursens gång kommer vi gå igenom de moment och övningar som ingår för att börja träna (och kanske tävla) nybörjarklass rallylydnad. Vi kommer lära oss grunderna i att läsa skyltarna, hur en rallylydnadsbana är uppbyggd och vad för grundkunskaper ni som ekipage måste ha för att träna rallylydnad. Kursdeltagare förväntas träna hemma mellan tillfällena. Förkunskapskrav är att din hund kan gå i koppel och vara följsam med dig i koppel samt inte ha några större problem med andra hundar eller människor. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av denna kurs då vi inte kommer ha möjlighet att träna vardagslydnad. Kursen är på 6 tillfällen och kommer hållas följande datum: 14/10, 21/10, 29/10, 11/11, 18/11 och 26/11. Tid 11:00 förutom sista tillfället som är 14:00. Kursavgiften är 850 kr, detta pris är exkl. medlemskap i Hammarö BK/SBK. Instruktör är Maud Jakobsen. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Anmälan senast 7 oktober.


Lydnadskurs startklass, start 25 september – FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATS

Denna kurs är för dig som är nyfiken på detta med lydnad och att börja tävla i lydnad. Under kursens gång kommer vi gå igenom de moment som ingår i tävlingslydnadens första klass – startklassen. Vi kommer gå igenom olika inlärningsmetoder och kommer bland annat prata om klickerträning, belöningar, timing och motivation. Du kommer få övningar att träna på hemma mellan kurstillfällena. Du bör kunna arbeta med lös hund för att få ut så mycket som möjligt av kursen. Kursen är på 5 tillfällen och kommer hållas måndagar kl.18:00-20:00 den 25/9, 9/10, 23/10, 6/11 samt 20/11. Kursavgiften är 850 kr, detta pris är exkl. medlemskap i Hammarö BK/SBK. Tips om kurslitteratur ges under kursens gång. Instruktör är Sara Lidén. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Anmälan senast 18 september.


Brukssatsning spår, start 21 september – FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATS

Denna kurs är till för dig som vill satsa seriöst på din hundträning med mål om att komma ut på tävling i spår. Den sträcker sig över ett år och avslutas förhoppningsvis med anmälan till appellklass i spår någon gång sensommaren/hösten 2018. För information om kursens upplägg, inledande kursdatum och övriga specifikationer var vänlig läs dokumentet här: PM Brukskurs Spår. Kursavgiften är 2500 kr, detta pris är exkl. medlemskap i Hammarö BK/SBK. Information om delbetalning finns specificerat i kurs-PM. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Anmälan senast 14 september.


Grundkurs, start 30 september – FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATSER

För hundar från 3 månader som inte tidigare har gått någon kurs i allmänlydnad. Kursen syftar till att på ett lättsamt sätt lära hunden allmänlydnad. Bland annat ingår relationsövningar, kontakt, hundmöten och inkallning. Kursen kommer att gå på lördagar med start 30 september kl 13:00. Kursen är på 5 ggr och kostar 700 kr, detta pris är exkl. medlemskap i Hammarö BK/SBK (studerande 500 kr). Kurslitteratur rekommenderas att köpas och finns tillgängligt på klubben. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Instruktör är Cissi Norlander. Anmälan senast 23 september. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn!


Valpkurs, start 25 juni – KURS FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATS – KURS AVSLUTAD

För valpar 3-6 månader. Kursen syftar till att på ett lättsamt sätt lära valpen allmänlydnad. Bland annat ingår relationsövningar, inlärning av ordet ”bra”, kontakt, hundmöten och inkallning. Kursen kommer att gå söndagar följande datum: 25/6, 2/7, 9/7, 16/7 och 23/7 kl.17:00. Kursen är på 5 ggr och kostar 700 kr, detta pris är exkl. medlemsskap i Hammarö BK/SBK (studerande 500 kr) Kurslitteratur rekommenderas att köpas och finns tillgängligt på klubben. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Instruktör är Elisabet Andersson. Anmälan senast 18 juni. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn!


Valpkurs, start 28 februari – KURS INSTÄLLD PGA FÖR FÅ ANMÄLDA

För valpar 3-6 månader. Kursen syftar till att på ett lättsamt sätt lära valpen allmänlydnad. Bland annat ingår relationsövningar, inlärning av ordet ”bra”, kontakt, hundmöten och inkallning. Kursen kommer att gå följande datum: 28/2, 2/7, 9/7, 16/7 och 23/7 kl.17:00. Kursen är på 5 ggr och kostar 600 kr, detta pris är exkl. medlemsskap i Hammarö BK/SBK (studerande 500 kr) Kurslitteratur rekommenderas att köpas och finns tillgängligt på klubben. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Instruktör är Elisba. Anmälan senast 21 februari. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn!


Aktiveringskurs: inriktning sök, start 20 april 2017 – FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATSER – KURS AVSLUTAD

Detta är en kurs för dig som är nyfiken på aktiveringsövningen sök. Sök innebär att hunden med hjälp av sitt välutvecklade luktsinne och vindburen vittring ska kunna lokalisera människor som är gömda i skog och mark. Sök är också en del av den svenska brukshundklubbens brukstävlingsgrenar. I denna kurs kommer vi ha både teoretiska och praktiska delar med fokus på det praktiska samt tillfälle för egen träning. Inga förkunskapskrav krävs men eftersom hundarna kommer tränas lösa är det bra om man tränar på sin inkallning. Kursen är på fyra tillfällen (samt ett träningstillfälle under eget ansvar) och kommer ges följande dagar. Observera att datumen är preliminära och kan komma att ändras innan kursstart!

20 april (kväll) – teori sök
23 april 10:00-13:00 – praktik
7 maj 10:00-13:00 – praktik
14 maj – EGEN TRÄNING
21 maj 10:00-13:00 – praktik

Instruktör är Linda Karlsson. Kursen kostar 600 kr (exkl. medlemsskap i Hammarö Bk samt SBK). Platserna är begränsade, så det är först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är 13 april. Vi har inget krav på kurslitteratur men är man intresserad av det så tveka inte att fråga instruktören om tips. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund.


Specialkurs: Inkallning & gå fint i koppel, start 4 mars 2017 – FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATSER –
– KURS AVSLUTAD

Kurs för dig som vill fokusera på din hunds inkallning samt träna och få verktyg för hur du ska lyckas med koppelgåendet. Inga förkunskapskrav krävs. Kursen är på tre tillfällen och kommer ges lördagarna den 4/3, 11/3 samt 25/3 klockan 10:30-13:00. Instruktör är Agneta Qvist. Kursen kostar 300 kr (exkl. medlemsskap i Hammarö Bk samt SBK). Platserna är begränsade, så det är först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är 25 februari. Vi har inget krav på kurslitteratur men är man intresserad av det så tveka inte att fråga instruktören om tips. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund.


Trickkurs fortsättning, start 6 februari 2017 – INSTÄLLD PGA FÖR FÅ ANMÄLDA

Det här är en kurs för dig som vill gå vidare i din trickträning och lära dig fler och mer avancerade övningar. En kurs för dig som vill tävla men också som aktivering för sällskapshunden! Kursen går 6/2, 20/2 och 6/3 kl 18:15 och kostar 450 kr (exkl. medlemsskap i Hammarö Bk samt SBK). Instruktör är Inger Hillskog Roth. Anmälan senast 30 januari. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn! OBS! Kursen kommer hållas inomhus. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund.


Trickkurs, start 12 januari 2017 – KURS AVSLUTAD

Det här är en kurs för dig som på ett trevligt sätt vill lära din hund olika konster och tricks. Perfekt för dig som vill tävla men också som aktivering för sällskapshunden! Kursen går 12/1, 19/1 och 26/1 kl 18:15 och kostar 450 kr (exkl. medlemsskap i Hammarö Bk samt SBK). Instruktör är Inger Hillskog Roth. Anmälan senast 5 januari. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn! OBS! Kursen kommer hållas inomhus. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund.


För mer information om våra allmänna kurser se ”kursutbud”.

powered by Typeform