Gå kurs

Aktuella kurser på klubben (uppdaterat 2018-11-13)

Anmälan sker i formuläret längst ned på sidan.

Valpkurs, start 26 november – FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATSER

För valpar 3-6 månader. Kursen syftar till att på ett lättsamt sätt lära valpen allmänlydnad. Bland annat ingår relationsövningar, inlärning av ordet ”bra”, kontakt, hundmöten och inkallning. Kursen kommer att gå följande datum: måndagar 26/11, 3/12, 10/12, 7/1 och 14/1 kl.18:15. Kursen är på 5 ggr, och kostar 750 kr, detta pris är exkl. medlemsskap i Hammarö BK/SBK (studerande 650 kr) Kursen kommer gå inomhus i vår klubbstuga med korta stunder ute ifall väder tillåter. Kurslitteratur rekommenderas att köpas och finns tillgängligt på klubben. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Instruktör är Inger Hillskog Roth. Anmälan senast 19 november. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn!

Freestyle och HTM-kurs, start 22 oktober – INSTÄLLD PGA FÖR FÅ ANMÄLDA

Kurs för dig som vill börja tävla i Freestyle eller HTM (Heelwork to music). Vi går igenom grunderna i trickträning, musik och koreografi.

Kursen är på tre gånger på måndagskvällar med start klockan 18:15. Datumen är 22/10, 5/11 och 26/11. Pris 550 kr + medlemsavgift. Max 6 deltagare. Kursen hålls inne i stugan på matta. Instruktör är Inger Hillskog Roth. Sista anmälningsdag är 15 oktober. Då platserna är begränsade är det först till kvarn som gäller.


Trickkurs, för dig som vill lära dig grunderna i trickträning, start 15 oktober – ANMÄLAN PÅGÅR, PLATSER KVAR

Att träna tick är ett underhållande och roligt sätt att aktivera sin hund.

Kursen är på tre gånger på måndagskvällar med start klockan 18:15. Datumen är 15/10, 29/10 och 19/11. Pris 550 kr + medlemsavgift. Max 6 deltagare. Kursen hålls inne i stugan på matta. Instruktör är Inger Hillskog Roth. Sista anmälningsdag är 8 oktober. Då platserna är begränsade är det först till kvarn som gäller.


Rallylydnad grundkurs, start 29 september – ANMÄLAN STÄNGD, ENDAST RESERVPLATS

Denna kurs är för dig som är nyfiken på rallylydnad. Under kursens gång kommer vi gå igenom de moment och övningar som ingår för att börja träna (och kanske tävla) nybörjarklass rallylydnad. Vi kommer lära oss grunderna i att läsa skyltarna, hur en rallylydnadsbana är uppbyggd och vad för grundkunskaper ni som ekipage måste ha för att träna rallylydnad. Kursdeltagare förväntas träna hemma mellan tillfällena. Förkunskapskrav är att din hund kan gå i koppel och vara följsam med dig i koppel samt inte ha några större problem med andra hundar eller människor. Detta för att du ska få ut så mycket som möjligt av denna kurs då vi inte kommer ha möjlighet att träna vardagslydnad under kurstid. Kursen är på 6 tillfällen och kommer preliminärt hållas följande datum: 29/9, 6/10, 13/10, 20/10, 27/10 samt 10/11 (ändringar kan komma att ske) . Tid 11:00 till ca. 13:00. Kursavgiften är 1100 kr, detta pris är exkl. medlemskap i Hammarö BK/SBK. Instruktör är Maud Jakobsen. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Anmälan senast 22 september.

För frågor kring kursens innehåll/upplägg samt kontakt under kursens gång kontakta Maud Jakobsen på maud_jak@hotmail.com

För frågor beträffande medlemsskap i Hammarö Bk/SBK, kursanmälan och betalning kontakta klubbens utbildningsmail på utbildning@hammarobrukshundklubb.se


Valpkurs, start 27 augusti – ANMÄLAN STÄNGD, ENDAST RESERV

För valpar 3-6 månader. Kursen syftar till att på ett lättsamt sätt lära valpen allmänlydnad. Bland annat ingår relationsövningar, inlärning av ordet ”bra”, kontakt, hundmöten och inkallning. Kursen kommer att gå följande datum: mån 27/8, tis 4/9, mån 10/9, mån 17/9 kl.18:00-ca.20:00 och lör 22/9 kl.11:00-ca.13:30. Kursen är på 5 ggr, och kostar 750 kr, detta pris är exkl. medlemsskap i Hammarö BK/SBK (studerande 650 kr) Kurslitteratur rekommenderas att köpas och finns tillgängligt på klubben. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Instruktör är Gun Jonsson. Anmälan senast 20 augusti. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn!

För frågor kring kursens innehåll/upplägg samt kontakt under kursens gång kontakta Gun Jonsson på gun.j@bahnhof.se

För frågor beträffande medlemsskap i Hammarö Bk/SBK, kursanmälan och betalning kontakta klubbens utbildningsmail på utbildning@hammarobrukshundklubb.se


Aktiveringskurs, start 21 juli 2018 – KURS STARTAT

I denna kurs kommer vi prova på olika former av roliga aktiviteter som man kan göra tillsammans med sin hund. Vi kommer att testa på några av de olika hundsporter som finns, bland annat spår/nosarbete, rallylydnad och agility men också olika övningar som går att applicera på promenaden. Första tillfället kommer till viss del ägnas åt teori medan de övriga tillfällena blir tillsammans med hunden ute. Inga krav på förkunskaper men vi ser det som en fördel om du som förare har koll på belöningar och vad din hund uppfattar som belöning. Kursen är på fem tillfällen och kommer ges lördagar med start 21/7 klockan 13:00-14:30/15:00. Instruktörer är Maud Jakobsen, Anna Svensson och Cissi Norlander. Kursen kostar 1000 kr (exkl. medlemsskap i Hammarö BK/SBK). Platserna är begränsade, så det är först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är 14 juli. Vi har inget krav på kurslitteratur men är man intresserad av det så tveka inte att fråga instruktörerna om tips i ämnet. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund.

För frågor kring kursens innehåll/upplägg samt kontakt under kursens gång kontakta Anna Svensson på anna.svensson-hook@hotmail.se
För frågor beträffande medlemsskap i Hammarö Bk/SBK, kursanmälan och betalning kontakta klubbens utbildningsmail på utbildning@hammarobrukshundklubb.se

Specialkurs: Inkallning & gå fint i koppel, start 11 augusti 2018 – ANMÄLAN STÄNGD

Kurs för dig som vill fokusera på din hunds inkallning samt träna och få verktyg för hur du ska lyckas med koppelgåendet. Vi kommer också lägga mycket tid på kontaktövningar av olika slag för att bygga en god relation och samarbete. Inga förkunskapskrav krävs. Kursen är på tre tillfällen och kommer ges lördagar den 11/8, 25/8 samt 1/9 , klockan 10:00-12:30. Instruktör är Agneta Qvist. Kursen kostar 550 kr (exkl. medlemsskap i Hammarö Bk/SBK). Platserna är begränsade, så det är först till kvarn som gäller. Sista anmälningsdag är 4 augusti. Vi har inget krav på kurslitteratur men är man intresserad av det så tveka inte att fråga instruktören om tips. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund.

För frågor kring kursens innehåll/upplägg samt kontakt under kursens gång kontakta Agneta på agnetaqvist@hotmail.com
För frågor beträffande medlemsskap i Hammarö Bk/SBK, kursanmälan och betalning kontakta klubbens utbildningsmail på utbildning@hammarobrukshundklubb.se


Lydnadskurs avancerad, start 3 maj – INSTÄLLD PGA FÖR FÅ ANMÄLDA

Vi har nu den stora glädjen att meddela att vi kan erbjuda en kurs i lydnad för Madelaine Eriksson. Madde är regerande SM-vinnare och har deltagit i både nordiska mästerskapen (NM) respektive VM i lydnad under flera år. Kursen riktar sig i första hand till dig som erhållit ett godkänt resultat i lydnadsklass 2. Det finns dessutom möjlighet att anmäla sig som åhörare utan hund. Där krävs inga förkunskaper. Antal platser med hund är 6 st och antal åhörarplatser är också 6 st. Först till kvarn-principen gäller och vi meddelar ifall du hamnat på ordinarie plats eller reservplats. Medlemmar i Hammarö Brukshundklubb ges förtur.

Datum och tid för kursen är:
3 maj, 17:00-19:00
10 maj, 17:00-19:00
15 maj, 17:00-19:00
22 maj, 17:00-19:00

Pris
Deltagare med hund, medlemsskap i Hammarö Bk: 1500 kr
Deltagare med hund, EJ medlemsskap i Hammarö Bk: 1800 kr
Åhörare, oavsett medlemsskap: 500 kr

Kursen hålls på Hammarö Brukshundklubb. Sista anmälningsdag 1 maj. Vi besvarar din anmälan så fort vi kan.
Frågor om betalning och medlemsskap skickas till utbildning@hammarobrukshundklubb.se.
Frågor om kursens innehåll och upplägg i övrigt till ansvarig instruktör, Madelaine, sevenvegas@icloud.com


Specialsök/nosarbete, start 9 januari – FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATS

Detta är en kurs för dig som vill lära dig att aktivera din hund i nosarbete. Kursen passar alla hundar, stora som små, unga som gamla. Under kursens gång kommer vi lära oss grunderna i hur man lär hunden att söka efter en specifik doft, i detta fall eukalyptus. Dofthydrolat kommer ingå i avgiften. Kursen kommer att gå följande datum: 9/1, 15/1, 22/1, 27/1 och 30/1. På vardagarna håller vi på mellan 18:15 till 20:15 och lördagen gäller 11:00-13:00. Kursen är på 5 ggr, kommer genomföras både inomhus och utomhus och kostar 900 kr, detta pris är exkl. medlemsskap i Hammarö BK/SBK (studerande 800 kr). För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Instruktör är Gun Jonsson. Anmälan senast 2 januari. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn!


Valpkurs, start 16 januari – FULLTECKNAD, ENDAST RESERVPLATSER

För valpar 3-6 månader. Kursen syftar till att på ett lättsamt sätt lära valpen allmänlydnad. Bland annat ingår relationsövningar, inlärning av ordet ”bra”, kontakt, hundmöten och inkallning. Kursen kommer att gå följande datum: 16/1, 23/1, 6/2, 13/2 och 27/2 kl.18:15. Kursen är på 5 ggr, kommer att gå inomhus och kostar 750 kr, detta pris är exkl. medlemsskap i Hammarö BK/SBK (studerande 650 kr) Kurslitteratur rekommenderas att köpas och finns tillgängligt på klubben. För att gå kurs hos oss krävs medlemskap i Svenska Brukshundklubben och Hammarö BK. Som medlem i vår klubb har du sedan full tillgång till vår hinderpark och våra appellplaner för träning tillsammans med din hund. Instruktör är Inger Hillskog-Roth. Anmälan senast 9 januari. Då antalet platser är begränsat gäller först till kvarn!


För mer information om våra allmänna kurser se ”kursutbud”.

powered by Typeform