HAMMARÖ BRUKSHUNDKLUBB

Föreläsning/ kurs med Monica Henriksson

Ämnet för dagen är resursstarka hundar! 

Kostnad 300 kr. Din betalning är din anmälan! Du anmäler/betalar; Swishar 1231430305 eller via PG 334926-3 senast 31 januari och anger koden Monica. Betalning/ anmälan är bindande. Först till kvarn gäller.
Vi kommer även att ha några platser med hund, vill du delta med hund maila christina@busligan.se
Lunch kommer att finnas att köpa, liksom fika!
Många hundar av brukshundstyp, men även andra raser har begåvats med mycket av egenskaperna leklust/ kamplust/social kamplust/ aggressioner, beteenden som ligger nära varandra och lätt kan triggas och kan bli svåra att få styrning över. Egenskaper som är fantastiska när de används på rätt sätt och riktas i arbetet, men som kan ställa till besvär för hundägaren om hunden använder resurserna vid fel tillfälle.
Hur kommunicerar vi med dessa hundar för att undvika att konflikterna trappas upp? Genom att utnyttja hundarnas eget sätt att kommunicera ökas acceptans många gånger. Hundarna triggas av motstånd och öppna konflikter ökar ofta beteendena. Man måste dock finna ut ett sätt att få styrning på hundarna utan att hamna i bråk. Föremålshantering är för dessa hundar är en viktig fråga och här spårar det ofta ur, de vill inte släppa eller hänger i förarens kläder.
Vi tittar på olika styrövningar för att få hundarna att lyssna på oss och hålla sig inom ”lagens råmärken”
Stress är en trigger till att beteenden utlöses vid fel tillfälle. Orsak, symptom och vad kan vi göra åt stress hos vår hund?
Hundmöten – hundar som besitter många resurser har lätt att bli utåtagerande i hundmöten. Hur kan vi förutse vad som kommer att hända, hur ser de goda signalerna ut som hundar kommunicerar med vid hundmöten? Hur skall vi som förare agera i denna situation? Varför uppstår problem vid hundmöten och vad kan vi göra för att förekomma felbeteenden.
 

Evenemanget är avslutat.

Datum

15 feb 2020
Expired!

Tid

All Day
Kategori

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *